Downloads

Veilig e-mailen met RMail

Met RMail kunt u uw vertrouwelijke informatie veilig verzenden zonder dat u afhankelijk bent van het systeem bij de ontvanger.

Met RMail beveiligde e-mail wordt als een normale e-mail verstuurd en niet opgeslagen op servers van RPost.

Download de beschrijving hier

 


Installatie Outlook add-in

Engelstalige instructie voor de installatie van de nieuwe RMail add-in voor Microsoft Outlook (Desktop).


Upgrade Outlook add-in

Engelstalige instructie voor de upgrade van de oude RPostOffice add-in naar de nieuwe RMail add-in voor Microsoft Outlook (Desktop).


Juridische opinie ICTRecht

Lees de analyse van ICT Recht, een toonaangevend bureau op het kruispunt van technologie en recht.


Juridische opinie UK

Het British Standards Institute (BSI) heeft de RPost-dienst beoordeeld. Alan Shipman, auteur van de BSI’s ‘Legal admissibility’ Code of Practice, stelt vast dat de diensten van RPost een bewijs leveren van de aflevering van e-mail, officiële tijd dat de e-mail is verstuurd en ontvangen, en van de inhoud / bijlagen. Dit bewijs kan geverifieerd worden waardoor het gebruik in het Verenigd Koninkrijk gerechtvaardigd wordt.


Juridische opinie USA

Een team van de firma Locke Lord Bissell & Liddell LLP, een toonaangevend kantoor voor de juridische aspecten van informatie management, heeft RMail – de geregistreerde e-maildienst van RPost – na grondige analyse geschikt bevonden voor het gebruik door een rechtbank.

 


RMail en HIPAA

Jon Neiditz en Amanda Witt van Nelson Mullins Riley & Scarborough LLP hebben de RPost-diensten beoordeeld en bevestigd dat RMail geschikt is voor elektronische aflevering en uitvoering van documenten, nodig of gereguleerd in het kader van de Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 (“HIPAA”).

Op grond van hun analyse presenteerden de advocaten de volgende conclusies:

(1) Wanneer een handtekening vereist is op een document onder HIPAA regime, kan de elektronische handtekening van RMail gebruikt worden. RMail’s elektronische handtekening juridisch even effectief als een ‘natte’ handtekening.

(2) RMail kan worden gebruikt om elektronische documenten aan te leveren conform de technische beveiligingsnormen van HIPAA.

(3) Wanneer de kennisgeving door HIPAA vereist is en in de overgrote meerderheid van de Amerikaanse rechtsgebieden waarin UETA van toepassing is, biedt de geregistreerde Email Service van RPost de afzender wettelijk geldig bewijsmateriaal dat de kennisgeving onder HIPAA is afgerond, zolang RMail’s Ontvangstbevestiging minimaal een succesvolle bezorging naar de mail server van de ontvanger aangeeft.