08 sep 2017

RMail en SPF, DKIM E-mail authenticatie

rmail_hp-300x187

Bij het gebruik van de RMail service voor aangetekende e-mail en digitale ondertekening worden uw berichten verstuurd via de RPost cloud om het bericht te verwerken en de verzend- en ontvangstbevestigingen te genereren. Hierdoor kan het e-mailsysteem van de ontvanger het zo verzonden bericht herkennen als afkomstig van een extern systeem (de RPost Cloud). Dit kan ertoe bijdragen dat uw bericht door het ontvangende systeem gezien wordt als spam.

Met een eenvoudige aanpassing van het DNS SPF record kunt u aangeven dat de RMail servers bevoegd zijn voor het versturen van e-mail namens uw domein. Neem hiervoor de tekst “include:spf.rpost.net” op in uw SPF record.

Als voorbeeld een fictief SPF record van bedrijf.nl:
De tekst in het SPF record voor bedrijf.nl wordt aangepast van “v=spf1 mx a ~all” naar “v=spf1 mx a include:spf.rpost.net ~all”

Een SPF record kunt u eenvoudig genereren met hulp van https://www.spfwizard.net/.

Als de verzender en ontvanger dezelfde e-‎mailserver delen kan dit het e-mailsysteem van de ontvanger in verwarring brengen. De ontvangende server ziet een afzender adres in hetzelfde domein als de geadresseerde, maar afkomstig van een externe server (de RPost Cloud). Afhankelijk van de instellingen binnen het e-maildomein kan dit leiden tot een vals alarm.

Als uw e-mailsysteem een vals alarm geeft op RMail berichten, zoals afzender onbekend (“Unknown Sender”) of vergelijkbaar, kunt u ervoor kiezen om de RMail servers voor uw spam/virus filter aan te merken als “safe sender” (veilige verzender).

Beide procedures worden beschreven in het document “RMail Whitelist and Safe Sender Information” dat u hier kunt downloaden.

Share: