01 mrt 2017

RPost opgenomen in Gartner’s “Market Guide for Electronic Signature”.

gartner-inc-logo

RPost wordt door Gartner gezien als een belangrijke speler en is daarom opgenomen in de “Market Guide for Electronic Signature”. Gartner, een toonaangevende IT-onderzoeks- en adviesbureau dat actief is in meer dan 90 landen, publiceerde vorige maand het bovengenoemde rapport om organisaties in staat te stellen de juiste afweging te maken bij het selecteren van een oplossing voor de digitale handtekening.

Het rapport bespreekt ontwikkelingen in de e-signature markt en de belangrijkste aspecten die meegenomen moeten worden bij het kiezen van een leverancier.

In het Gartner rapport is het bewaren van de “Audit trail” één van de belangrijkste voorwaarden. Gartner stelt dat “alle digitaal ondertekende documenten voorzien moeten zijn van een audit trail waarin de essentiële metadata en workflow van het ondertekenproces is vastgelegd. Daarmee kan juridisch bindend bewijs geleverd worden en de integriteit van het document worden aangetoond”.

De e-Sign dienst van RPost levert een audit trail bij elke e-onderteken transactie. Deze audit trail bevat alle forensische server-level communicatie en IP-gegevens van alle, bij de transactie betrokken, ondertekenaars.

Gartner merkt op, “elke click-to-sign leverancier bepaalt zelf of, en hoe, de audit trail beschikbaar is. Hiervoor kan ondersteuning nodig zijn van de leverancier of onafhankelijke technische deskundigen”. Echter, met RPost’s e-Sign dienst wordt een verifieerbare audit trail automatisch opgenomen in het proces, dankzij de door RPost gepatenteerde “Registered eMail™ technologie”.

RPost heeft het afgelopen jaar zwaar geïnvesteerd in het uitbreiden en verbeteren van de e-signature-mogelijkheden. Dit heeft geleid tot een web-based (software-as-a-service of SaaS) e-signature product genaamd RSign. De e-handtekening opties waren al beschikbaar in RPost’s RMail, maar het geactualiseerde RSign is speciaal ontworpen met power users en zakelijke automatisering in het achterhoofd.

De feature set van RSign bevat mogelijkheden voor het creëren en gebruik van templates, vooraf ingevulde formulieren, vaste regels en afhankelijkheden en ondersteunt het automatiseren van de complete workflow.

Deze en andere handige functies maken het gemakkelijk om vergelijkbare transacties in de toekomst te herhalen door het vastleggen van rollen, opties voor het sturen van een herinnering, documenten en andere workflow instellingen in één template.

Meer weten? Neem contact op met RPost Nederland via e-mail (info@rpost.nl) of telefoon (088 099 44 00).

De originele aankondiging van RPost vindt u hier.

Share: