Aangetekende e-mail met rechtsgeldig afleverbewijs

Diensten gebaseerd op RPost’s aangetekende e-mail technologie bewijzen onomstotelijk “wie wat wanneer heeft gezegd!”

De technologie hierachter, genereert voor elke verstuurde e-mail een Ontvangstbevestiging. Met dit rechtsgeldige document kunt u het exacte aflevertijdstip bewijzen, en de exacte, ongewijzigde inhoud van uw belangrijke digitale communicatie. Aangetekende e-mail is slechts één van RPost’s meer dan 50 gepatenteerde technologieën.

Geschiedenis & Bereik

RPost’s aangetekende e-mailtechnologie is eind jaren 1990 gepatenteerd. Sindsdien is het de wereldwijde standaard voor rechtsgeldig bewijs van ontvangst, ongewijzigde inhoud, en tijdstip van verzending en ontvangst van elektronische berichten.

Vandaag de dag is aan onze aangetekende e-mailtechnologie ruim 50 wereldwijde patenten toegewezen. Deze gelden in de 22 belangrijkste landen/markten in Amerika, Europa en Azië.

De Registered E-mail™ patenten betreffen technologieën die afzonderlijk of in combinatie gebruikt worden om elektronische berichten te volgen, goedkeuren, digitaal ondertekenen, versleutelen, scannen, routeren, en de context duidelijk te maken. Een van de patenten betreft bijvoorbeeld het leveren van bewijs voor succesvolle verzending, inclusief het tijdstip van aflevering en de precieze inhoud. Andere patenten betreffen technologieën om het resultaat van verzonden elektronische berichten te traceren, om te bepalen of een bericht geopend is.

Sinds het jaar 2000 worden producten aangeboden gebaseerd op de gepatenteerde RPost-technologie. Deze diensten worden al sinds 2003 gebruikt door het United States Government Accountability Office. Ook internationale advocatenkantoren zoals Greenberg Traurig LLP en de United Nations gebruiken onze technologie al jaren. Vandaag de dag gebruiken bedrijven van wereldklasse in een groot aantal sectoren Registered E-mail ™-technologie. Dit doen ze om kosten te verlagen en tijd te besparen, en om de risico’s te verminderen van communicatie tussen partijen in nagenoeg ieder land ter wereld, ook in Nederland wordt door verschillende organisaties gebruik gemaakt van RPost diensten.

In grote lijnen dienen diensten op basis van de Registered E-mail™-technologie voor het volgen en rechtsgeldig bewijzen van (tijdstip van) aflevering en inhoud van e-mails. Dit beschermt de afzender van de e-mail als er later een geschil ontstaat over de vraag wat ze stuurden, of het werd ontvangen en wanneer dan. De ontvangers van geregistreerde e-mails hebben geen speciale software nodig, en hoeven geen speciale actie te ondernemen om hun e-mail te openen. De gepatenteerde Registered E-mail™-technologie noemen wij bij RPost Nederland aangetekende e-mail.

De aangetekende e-mail ontvangstbevestiging levert

Enkele voordelen van het gebruik van aangetekende e-mail:

De wereldwijde standaard voor gecertificeerde digitale aflevering

Aangetekende e-mail:

RPosts onderiggende gepatenteerde Registered E-mail™ technologie definieert de bewijsstandaard voor e-mail. Deze technologie wordt nu door overheidsorganisaties erkend als dé standaard voor veilige en gecertificeerde digitale bewijslast